Documentatie

4. De interpretatie van de rapporten > 4.1. Introductie > Wat zijn de extra opties bij elk Mtrack-rapport?

Wat zijn de extra opties bij elk Mtrack-rapport?

Bij elk rapport zit een toelichting. Elk rapport kunt u uitprinten en exporteren naar Excel.

Verder kunt u zelf bepalen welk rapport u het liefst als openingsrapport wilt. Als u een ander rapport als openingsrapport wilt, kunt u helemaal onderaan bij het door u uitverkozen rapport klikken op 'Toon dit rapport direct na het inloggen.' Vanaf dat moment is dat rapport uw openingsrapport (totdat u weer expliciet een ander rapport als openingsrapport kiest).

In veel rapporten kunt u zelf bepalen hoeveel geregistreerde items u per pagina wilt zien. Zo kunt u bijvoorbeeld boven de tabel in het rapport Zoektermen (in de categorie Hun herkomst) aangeven of u in het vervolg 10, 20, 50, 100, 200 of 500 zoektermen per pagina vermeld wilt hebben. Eenzelfde optie vindt u terug in een twintigtal andere rapporten.

Met behulp van een filterfunctie kunt u zoeken in de geregistreerde items van deze rapporten. Bij het filter kunt u (een deel van) het woord intikken, waarop u wilt zoeken. Een '+' betekent dat er gezocht moet worden naar items met het door u ingetikte woord(deel); bij een '-' krijgt u alle geregistreerde items te zien, behalve de items waarin het door u ingetikte woord(deel) voorkomt.

Tot slot, ziet u in het merendeel van de rapporten voor elk item een loepje en een hoofdletter T staan. Door te klikken op het loepje komt u in het rapport Datamining (in de categorie Overzicht & details) terecht. U krijgt dan alle (details van) bezoeken te zien waarin het betreffende item voorkomt.

Door op T te klikken, krijgt u van het betreffende item een trendanalyse te zien. U ziet dan de spreiding van het item - via een spreidingsgrafiek - over de door u geselecteerde periode.