Documentatie

Wat is eigenlijk het nut van statistieken?

Zonder bezoekregistratie is uw website in feite een 'black box'. Zonder statistiekenprogramma heeft u geen flauw benul hoeveel bezoekers uw website bezoeken, hoe vaak ze dat doen, hoe lang ze dat doen, welke pagina's ze bekijken (of juist niet bekijken), waar ze vandaan komen (land, streek en stad), hoe ze door uw website klikken, welke zoekmachines ze gebruiken, welke zoektermen ze daarbij hanteren, enzovoort.

Na alle tijd en moeite die u in de ontwikkeling van uw website heeft gestoken, is dit zonde. Voor het optimaliseren van uw website zijn goede en betrouwbare statistieken onontbeerlijk. Als u geen goed inzicht heeft in het bezoek aan uw website, weet u niet of aanpassingen aan uw website zoden aan de dijk zetten. Goede statistieken zijn ook onmisbaar voor het meten van uw online - en ook offline - marketinginspanningen.

Als beheerder van een website moet u zich altijd afvragen: hoe kan mijn website (nog) meer bezoekers trekken? Hoe kan ik bezoekers van mijn website het beste aan me binden? Hoe kan ik mijn website nog beter benutten en laten renderen?