Documentatie

4. De interpretatie van de rapporten > 4.2. Veelgestelde vragen over de rapporten > Veel bezoeken duren korter dan één seconde. Hoe kan dat?

Veel bezoeken duren korter dan één seconde. Hoe kan dat?

Bij elke website duurt een groot aantal bezoeken korter dan één seconde.

Enerzijds komt dit door 'bouncers': bezoekers die na het zien van uw eerste webpagina concluderen zij dat ze niet op de juiste plek zijn beland; zij klikken direct weer weg.

Iedere website heeft bouncers. Het relatieve aantal bouncers hangt sterk af van de aard van uw website en de kwaliteit van de verwijzingen naar uw website.

Anderzijds is het zo dat de bezoekduur aan uw website in werkelijkheid langer is, dan wordt geregistreerd. De bezoekduur aan uw laatste webpagina kan Mtrack namelijk niet meten. Doordat bij het wegklikken van de laatst bezochte pagina er geen contact meer kan worden gemaakt met de Mtrack-servers, kan ook de bezoekduur van de laatste pagina niet worden vastgesteld. (Een euvel waar ook andere statistiekenprogramma's mee te maken hebben.)

Bezoeken waarbij relatief lang naar één webpagina (meestal de homepage) wordt gekeken, vallen hierdoor ook in de categorie 0-1 seconde.

De ervaring leert dat ongeveer de helft van alle bezoeken valt in de categorie 0-1 seconde.