Documentatie

4. De interpretatie van de rapporten > 4.3. Mtrack-rapporten > Rapport 'Gebruik zoekfunctie website'

Rapport 'Gebruik zoekfunctie website'

In dit rapport vindt u allereerst terug in welke mate uw bezoekers gebruikmaken van de zoekfunctie - mits u die heeft op uw website. U krijgt een pasklaar antwoord op de vraag bij welk percentage van het totaal aantal bezoeken de zoekfunctie wordt gebruikt.

Ten tweede staat in dit rapport hoeveel zoekopdrachten uw bezoekers in de door u geselecteerde periode hebben gegeven. Het aantal zoekopdrachten is bijna altijd hoger dan het aantal bezoeken waarbij gebruik wordt gemaakt van de zoekfunctie. Dit is logisch: veel bezoekers zullen tijdens hun bezoek meerdere zoekopdrachten geven.

Ten derde vindt u in de tabel een (uitputtende) opsomming van alle zoektermen die uw bezoekers hebben gehanteerd. Onder 'Aantal keer' staat vermeld hoevaak er door uw bezoekers op een bepaalde zoekterm is gezocht. Onder 'Aantal bezoeken' staat vermeld tijdens hoeveel bezoeken deze zoekterm is gehanteerd. Beide aantallen zullen niet altijd met elkaar overeenkomen. Tijdens één en hetzelfde bezoek kan een bepaalde bezoeker namelijk meerdere keren op dezelfde zoekterm zoeken (door deze zoekterm opnieuw in te tikken of door de 'back'-knop te gebruiken).

In de tabel geeft het percentage onder 'Aantal bezoeken' aan, bij hoeveel bezoeken een bepaalde zoekterm is gehanteerd. Een percentage van 2,0 betekent dat bij gemiddeld twee op de honderd bezoeken waarbij de zoekfunctie wordt gebruikt, de betreffende zoekterm is gehanteerd.

Als u in de lange lijst met zoektermen één bepaalde zoekterm zoekt, kunt u het best de filterfunctie boven de tabel gebruiken. U kunt hier de gezochte zoekterm geheel of gedeeltelijk invullen.