Documentatie

3. Het plaatsen en instellen van de tellercode > 3.3. Instellen van tellers > Hoe krijg ik een variabele uit de url als benaming van mijn pagina's?

Hoe krijg ik een variabele uit de url als benaming van mijn pagina's?

Mtrack neemt standaard de querystring (het gedeelte van de url achter het vraagteken) niet mee in uw rapporten.

De querystring bevat echter soms informatie over de pagina. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het script via de querystring informatie krijgt over de te tonen pagina.

http://www.uwdomein.nl/index.php?page_id=8

In dit voorbeeld geeft de variabele 'page_id' aan om welke pagina het gaat. U kunt de 'page_id' terugzien in uw rapporten, zodat u de verschillende pagina's kunt onderscheiden. U moet dan het volgende doen:

<!-- Mtrack V2.1 -->
<script type="text/javascript">
var _Mpage = '';
var _Mqsvar = 'page_id';
</script>
...
<!-- End Mtrack -->

In uw rapporten verschijnen dan cijfers waaraan u een eigen naam kunt geven. Hiertoe moet u op onze website inloggen (om uw statistieken te bekijken); vervolgens gaat u eerst naar Instellingen en vervolgens Tellers en Aangemaakte tellers. Op deze plaats kunt u de namen van uw pagina's aanpassen.

Soms heeft een website meerdere delen die verschillende variabelen gebruiken. Als u deze wilt kunnen onderscheiden, moet u in de variabele '_Mpage' een 'prefix' meegeven: een stukje tekst dat voor het cijfer moet worden gezet. Dit werkt als volgt:

<!-- Mtrack V2.1 -->
<script type="text/javascript">
var _Mqsvar = 'foto_id';
var _Mpage = 'Fotopagina: ';
</script>
...
<!-- End Mtrack -->

In dit voorbeeld krijgen de fotopagina's het prefix 'Fotopagina' mee.